No secrets. Just underwear
Een Deense sterfotograaf en drie dappere modellen
In niets anders dan ondergoed. Geen filters, geen kleren om je achter te verstoppen - maar met veel zelfvertrouwen, schoonheid en kracht. Dat was het kader voor de ondergoedcampagne met de titel No Secrets. Just Underwear, een nieuwe lijn met sexy lingerie en ondergoed.
En het gaat verder met de Devoted ondergoedlijn, opnieuw gefotografeerd door Petra Kleis, dit keer op twee mooie en zeer verschillende modellen. De campagne toont tegelijk de kwetsbaarheid van het uitgekleed zijn - en de kracht van het zelfvertrouwen om zich te tonen.
"Deze campagne toont sexy, zelfverzekerde vrouwen die goed in hun vel zitten. En dat zal me altijd blijven aanspreken. Voor mij zijn het authenticiteit en eerlijkheid die ervoor zorgen dat je iets voelt wanneer je een foto bekijkt. Je kunt zien dat dit een echt persoon is, en niet iemand die is gemanipuleerd om er op een bepaalde manier uit te zien volgens wat de maatschappij 'wil' - Petra Kleis, fotografe.
Petra Kleis staat onder meer bekend om haar authentieke kijk op het vrouwelijk lichaam. Haar werk wordt gekenmerkt door zorgvuldige aandacht voor invalshoeken, geen retouchering, representatie, diversiteit - en nog veel meer. En het authentieke beeld overwint altijd. Het draait om vrouwen te laten zien zoals ze zijn. Met vormen of met rollen op de buik, in alle onvolmaakte schoonheid en natuurlijkheid.
"In de laatste 5 jaar zijn de dingen compleet veranderd. Buikrollen, striemen, sinaasappelhuid, enz. zijn nu eigenlijk toegestaan in alle reclames en campagnes die we in het dagelijks leven zien. Toen ik begon als fotograaf was het gebruikelijk om de benen van de modellen langer te maken, ALLE gebreken volledig weg te werken en kleine oneffenheden op de buik of plooien in de huid te verwijderen. Gelukkig is dit nu veranderd." - Petra Kleis, fotografe.
Petra Kleis schiet meestal op analoge film. En het is een heel andere manier van werken dan wat de digitale mogelijkheden anders toelaten. Alles kan worden gedraaid, gedraaid en aangepast. De analoge camera daarentegen legt echte, spontane momenten vast en je hebt met veel minder opnamen te maken.
Daarom is analoge fotografie ook gevoeliger. Het wordt gecreëerd in een ruimte van vertrouwen tussen fotograaf en model, en er is een kwetsbaarheid in de situatie die vergelijkbaar is met de kwetsbaarheid die we elkaar tonen wanneer we in ons blote ondergoed op straat staan. Uniek, gewoon en onvolmaakt, precies zoals we zijn.
"We weten allemaal hoe echte lichamen eruit zien omdat we ze elke dag zien. Ik wil mijn eigen geslacht serieus nemen en laten zien hoe mooi de realiteit is. Dus misschien zouden we ons allemaal een beetje beter over onszelf kunnen voelen. Inclusief ikzelf." - Petra Kleis, fotografe.